Friday, December 31, 2021

Strengt ballroom uppsats

Strengt ballroom uppsats



Det skapar en mycket elegant atmosfär; vi föreställer oss att de går in i en storslagen balsal för att dansa bland enbart eliten. Det minskar all koldioxid som kommer från andra transporter. Det var en träningsplats, strikt balsal uppsats, som förberedde de mest begåvade sociala dansarna i Savoy Ballroom för professionella spelningar. Scott och Fran strikt balsal uppsats att dansa; ingenting kan hindra dem från det. Frans skenbar förvandling, från en blyg, oattraktiv amatörballroomdansös som bara dansar med kvinnor, till en livlig själ, vars egna åsikter och ambitioner är tydliga, är ett förståeligt uttalande i filmen.





Få professionell hjälp och frigör din tid för viktigare kurser



Strictly Ballroom Essäfråga: Strengt ballroom uppsats avslöjar kompositören av din text om begreppet tillhörighet? Hur representerar han sin idé? Vissa texter lyfter upp vissa perspektiv på tillhörighet, vare sig det är att tillhöra särskilda grupper genom att följa regler, eller tillhöra en plats där du hittar inspiration för att uttrycka din egen känsla av individualitet. De flesta människor har en känsla av anknytning till vissa strikt balsal uppsats, människor, platser, strikt balsal uppsats, idéer eller övertygelser. Men vissa väljer att inte tillhöra, strikt balsal uppsats, som leder till att man blir alienerad eller utestängd från en grupp. I särskilda grupper eller undergrupper inom samhället finns det regler som är andra skrivna eller helt enkelt känner till av medlemmarna i gruppen.


Vanligtvis är det accepterat att för att vara medlem i dessa särskilda grupper kommer du att följa regeln, med andra ord, du kommer att följa. Du måste göra detta för att vara. Individer som ifrågasätter dessa regler och misslyckas med att följa reglerna hanteras vanligtvis på två sätt - de riskerar att bli alienerade från gruppen eller så kan gruppen acceptera förändringarna och vidga sina regler. Handlingen använder sig av välkänd kultur och narrativa strukturer för att ge publiken en känsla av plats och tillhörighet i berättelsen, strikt balsal uppsats. Filmen leker med stereotyper, australiensiska bilder och landskap, blandar genrer och sagohistoria. Antalet och färgerna i denna scen är symboliska, guld och siffror representerar Scott som den bästa. Ken Railings är i vitt som representerar renhet, men det kommer att representera det falska i Ballroom-världen, och siffran 69 anspelar på: han är en slarvig strikt balsal uppsats. Första gången vi ser Scott ensam, strikt balsal uppsats, Dilemmat representeras genom dans.


Närbilden av Fran utmanar vår motvilliga hjälte att korsa tröskeln och börja sin resa. Användningen av speglar reflekterar intensifieras och vi ser alltid Scott i två bilder, bredvid Fran på egen hand. Bakgrunden och miljön visar sammandrabbningen mellan två kulturer. Den neonsymboliska Coca-Cola-skylten som representerar den nya och den naturliga Hills Hoist klädstrecket som representerar Australiens traditionella. Detta är slutet på Scott som lärde Fran, sedan lärde sig Scott av Fran och familjen. Vid delstatsmästerskapen representerar Barry Fife krafterna som finns i Dansförbundets konformistiska värld.


Användningen av lågmäld belysning är att skildra honom som en ond, skum karaktär. Två typer av scener interagerar och ställer ihop för att ge en kontrast av den rena romantiken och tapperheten hos Scott och Fan som dansar mot dem runt omkring dem, Shirley, Doug, Barry och Liz. När Rico utmanar Scott att dansa Paso Doble blir Scott förlöjligad för att han inte dansar från hjärtat och detta skiljer honom från gruppen. Närbilder av människor som skrattar ställs intill långa bilder av Fran och Scott som dansar, strikt balsal uppsats, visar att de skrattar åt hur han dansar. Fran är glad för sin befrielse och nyfunna känsla av samhörighet. Således kan vi se att Australien håller på att förändras från s till ett modernt strikt balsal uppsats mångkulturell värld.


När Scott är hemma eller i studion eller deltar i sällskapsdanstävlingar används mockumentär stil strikt balsal uppsats presentera en överdriven värld. Luhrmann gör narr av just denna undergrupp. Däremot är scenen som visar Fran hemma med sin familj i en naturalistisk stil, strikt balsal uppsats. Vi kan se att Scott blir mer alienerad från sin familj och sällskapsdansgemenskapen. Senare, i nästa scen, när Barry konfronterar Scott, använder Luhrmann medvetet den röda ridån igen för att beteckna dansvärldens teatralitet.


I slutet av scenen snurrar Scott, det är en teknik som ger ett led i nästa scen. Detta indikerar också att han har mycket i huvudet, ska han lyssna på Barry och anpassa sig, eller ska han vara individuell och dansa med Fran. Scott och Fran fortsätter att dansa; ingenting kan hindra dem från det. Sedan stängs den röda ridån vilket betyder att showen är över. Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis uppsatsprover Uppsats Strictly Ballroom Essay. Strictly Ballroom Essay 8 augusti Anställ verifierad författare. Strictly Ballroom Essay Essay Exempel. Relaterade uppsatser. Ett tidsbegränsat erbjudande! Spara tid på forskning och skrivande. Hämta mitt papper. Populära ämnen sysselsättning coca cola av möss och män cricket nutrition arrangerat äktenskap kärlek alice in wonderlan bantning kundservice.





uppsats om afrikansk amerikansk kultur



Luhrmann använder färg, tänder, glitter och synkroniserade dansrörelser som metaforer för den materialistiska världen, som är attraktiv men saknar verklig substans. Hela sällskapsdansens värld framställs tydligt som orealistisk från öppningsscenen med draperiet som dras tillbaka vilket till stor del representerar en saga där uppfattningarna ofta är tvetydiga. Den stereotypa handlingen inkluderar en stilig manlig huvudroll som hittar en begåvad men okänd partner som gör det möjligt för honom att finna tillfredsställelse passion, kärlek och framgång.


Dansförbundet som leds av kontrollen av Barry Fife är fylld med. olika personligheter, en minut är autentisk hemma och sedan konstgjord när de intar dansgolvet. Detta förekommer i flera delar av filmen med olika karaktärer som Liz, Barry Fife, Fran och Shirley. Barry Fife representerar kommersialiserad danss korrupta ansikte. Närbilderna på Barry förmedlar hans auktoritet och grymhet. När sällskapsdansarna tar ordet verkar de ha en kaka av foundation i ansiktet, ögonbryn fint vaxade med gnistrar uppsatta runt ögonlocken och stela böjda fransar, detta är utseendet på de kvinnliga dansarna. Genom att använda ljusa, flamboyanta kostymer porträtterar Baz Luhrmann den materialistiska världen, där utseende är viktigare än verkligheten.


Kulturella teman är centrala i filmen främst genom Fran och hennes etniska bakgrund. Fran hävdar att Scott låter rädsla styra hans liv, th. I scen på bakgården med YaYa och Rico, kommer Scott att acceptera att han har lämnat dansförbundets konstgjorda värld bakom sig och får ytterligare insikt. YaYa lär Scott att dansa med passion och från hjärtat. Han uppmuntras att övervinna konformitet. Footloose presenterar också en kontrasterande bildserie. Positiva relationer som finns i livet och som också uppmuntrar frihet, passion och individualitet, som också är kopplade till Scott och de saker han har att vinna. Den här scenen liknar scenen vi såg när Fran upptäckte Scott dansa i mörkret själv. När Rico utmanar Scott att dansa Paso Doble blir Scott förlöjligad för att han inte dansar från hjärtat och detta skiljer honom från gruppen.


Närbilder av människor som skrattar ställs tillsammans med långa bilder av Fran och Scott som dansar, som visar att de skrattar åt hur han dansar. Fran är glad för sin befrielse och nyfunna känsla av samhörighet. Således kan vi se att Australien håller på att förändras från s till en modern och mångkulturell värld. När Scott är hemma eller i studion eller deltar i sällskapsdanstävlingar, används mockumentär stil för att presentera en överdriven värld. Luhrmann gör narr av just denna undergrupp. Däremot är scenen som visar Fran hemma med sin familj i en naturalistisk stil. Vi kan se att Scott blir mer alienerad från sin familj och sällskapsdansgemenskapen.


Senare, i nästa scen, när Barry konfronterar Scott, använder Luhrmann medvetet den röda ridån igen för att beteckna dansvärldens teatralitet. I slutet av scenen snurrar Scott, det är en teknik som ger ett led i nästa scen. Detta indikerar också att han har mycket i huvudet, ska han lyssna på Barry och anpassa sig, eller ska han vara individuell och dansa med Fran. Scott och Fran fortsätter att dansa; ingenting kan hindra dem från det. Sedan stängs den röda ridån vilket betyder att showen är över. Gratis uppsatser Ämnen Essay Checker Hire Writer Login. Gratis uppsatsprover Uppsats Strictly Ballroom Essay.


Strictly Ballroom Essay 8 augusti Anställ verifierad författare. Strictly Ballroom Essay Essay Exempel. Relaterade uppsatser. Ett tidsbegränsat erbjudande! Spara tid på forskning och skrivande. Hämta mitt papper.

No comments:

Post a Comment